خصوصیات بچه های طلاق؛ آنالیز خصوصیات مثبت و منفی

به گزارش ساعت اینترنت، خبرنگاران | سرویس روانشناسی - اخیرا آمار و تعداد فرزندان تک سرپرست رو به افزایش رفته و متاسفانه به تجربه ای رایج در سطح جامعه تبدیل شده است. اما باید توجه داشت که جدایی والدین تأثیرات جدی روی روح و روان بچه های طلاق خواهد داشت. بچه هایی که درگیر فرآیند جدایی والدین خود می شوند، ناخودآگاه دارای ویژگی های مثبت و منفی زیادی می شوند. از این رو ما در این مطلب به آنالیز تعدادی از خصوصیات بچه های طلاق خواهیم پرداخت.

خصوصیات بچه های طلاق؛ آنالیز خصوصیات مثبت و منفی

خصوصیات بچه های طلاق

فرزندان طلاق به دلیل طی کردن مراحل پرتنش و سخت، دارای یکسری ویژگی های اخلاقی و رفتاری خواهند شد. اما هیچ گاه نمی توان با قطعیت گفت که فرزندان طلاق صرفا دارای خصوصیات منفی می شوند؛ گاهی در این فرآیند در آن ها خصوصیات مثبتی نیز شکل می گیرد. در ادامه مهم ترین خصوصیات منفی و مثبت آن ها آورده شده است.

خصوصیات اخلاقی منفی

1. احساس گناه داشتن

بعد از طلاق والدین، نخستین فکری که در ذهن بچه ها جولان می دهد، این است که به طور قطع اشتباهی یا خطایی از آن ها سر زده است یا تقصیر آن ها بوده که والدینشان از یکدیگر جدا شده اند. خیلی مهم است که پیش از طلاق با فرزند خود صحبت کنید و متناسب با فهم او علت طلاق خود را به او بگویید. با رعایت این موضوع، او را از یک عذاب وجدان و احساس گناه همیشگی نجات خواهید داد.

2. ترس از طرد شدن

زمانی که فرزند به علت طلاق از حضور فیزیکی یا عاطفی یکی از والدین خود محروم می گردد، به صورت مداورم نگران از دست دادن والد دیگر است و همواره از اینکه او نیز وی را تنها بگذارد، ترس و واهمه دارد. این ویژگی در روابط آینده زندگی او نیز تأثیرات سوئی به همراه خواهد داشت؛ برای مثال او می ترسد که در صورت ازدواج مجدد پدر یا مادر، آن ها او را ترک نمایند. این نگرانی یکی از مهم ترین خصوصیات بچه های طلاق است و باید توسط والدین مورد توجه قرار گیرد.

3. تصورات منفی داشتن

در بعضی موارد فرزند طلاق ممکن است نگران این باشد که دیگر پدر و مادرش او را دوست ندارند؛ بنابراین، تصویر منفی نسبت به خودش پیدا می نماید و اگر این حس همواره با او همراه باشد، به انزوا و افسردگی او منتهی می گردد. از این رو، همواره علاقه خود را به او ابراز کنید و او را شاهزاده زندگی خود بدانید.

بیشتر بدانید: علائم افسردگی بچه ها و وظایف والدین در این شرایط

4. احساس بلاتکلیفی

تاثیر مشاجره و دعوای والدین بر فرزندان غیر قابل انکار بوده و احساس بلاتکلیفی یکی دیگر از خصوصیات بچه های طلاق محسوب می گردد؛ زیرا آن ها فکر می نمایند که می بایست از یکی از والدین خود حمایت نمایند و یا حتی تصمیم می گیرند که سمت هیچ یک از طرفین نباشند؛ آن ها در هر دو حالت این ترس را دارند که به علت این نوع حمایت، از طرف یکی از آن ها یا هر دو طرد شوند.

5. عدم استقلال فکری و عملی

خانواده نقش اساسی در آموزش مهارت های لازم به فرزند داشته و به مرور زمان او را با مهارت های زندگی آشنا می سازد. یکی از این مهارت های زندگی استقلال و قدرت تصمیم گیری است. بچه های طلاق به دلیل داشتن مسائل روحی و عاطفی، از اعتماد به نفس پایینی برخوردارند و همین اعتماد به نفس کم، استقلال آن ها را تحت شعاع قرار می دهد.

بیشتر بخوانید: چگونه اعتماد به نفس بچه ها را افزایش دهیم؟

6. منزوی بودن

بچه های طلاق به علت تجربه های سختی که داشته اند، در اعتماد کردن به دیگران بیش از اندازه احتیاط می نمایند؛ زیرا نمی خواهند دوباره طرد شوند. این بچه ها برای اعتماد دوباره نیازمند احساس امنیت هستند. از این رو، منزوی بودن از دیگر خصوصیات بچه های طلاق است.

سامانه مشاوره آنلاین های اکسپرت

7. بروز رفتارهایی همراه خشم و خشونت

زمانی که فرزند نتواند دلیل معین طلاق والدین را درک کند، از آن ها می رنجد؛ زیرا احساس می نماید تأمین نیازها وخواسته های او به علت این تصمیم والدین به خطر افتاده است و با اعمال رفتارهای خشونت آمیز به این امر واکنش نشان می دهد. بنابراین پرخاشگری بچه ها و یا نوجوانان یکی دیگر از خصوصیات منفی فرزندان طلاق است که باید به آن توجه داشت.

8. دید منفی نسبت به ازدواج

این امکان وجود دارد که بچه های طلاق در آینده تمایلی برای پذیرش تعهد یا ازدواج نداشته باشند. البته این دید منفی به میزان زیادی به روابط والدین و نحوه طلاق آن ها بستگی دارد.

بیشتر بدانید: ازدواج با فرزندان طلاق؛ آری یا خیر؟

9. مسائل تحصیلی

مسلما بچه های طلاق در مقایسه با فرزندان معمولی بیشتر از مدرسه گریزانند و تمایل کمتری به ادامه تحصیل دارند؛ زیرا شرایط روحی روانی آن ها باعث می گردد تا این افراد تمرکز لازم برای درس خواندن و رشد علمی را از دست بدهند. عدم درس خواندن فرزندان طلاق در عظیمسالی می تواند مانع از رشد علمی، اجتماعی، اقتصادی و … آن ها گردد.

خصوصیات اخلاقی مثبت

1. تحمل زیاد

بچه های طلاق، یکی از عظیم ترین تغییرات زندگی خود را تجربه نموده و سپری نموده اند. آن ها می دانند نمی توان از تغییرات فرار کرد و باید مانند یک موج سوار، روی مسائل سوار شد؛ بنابراین، تحمل بالا یکی از خصوصیات بچه های طلاق است.

2. یاری کردن

بچه های طلاق از ابتدا به والد تنهای خود یاری می نمایند و کوشش می نمایند بخشی از بار روی دوش آن ها را کم نمایند. از این رو احتمالا یاری کردن به اطرافیان، از ویژگی های شاخص آن ها خواهد شد.

3. هم دردی کردن

بچه های طلاق سختی های تأمین زندگی توسط یکی از والدین بعد از طلاق را درک می نمایند. این بچه ها به خوبی یاد می گیرند در شرایط سخت در کنار والد خود باشند و حامی او باشند. آن ها هم دردی کردن را خوب یاد می گیرند و زمانی که عظیم می شوند نیز مسائل زندگی را بهتر درک خواهند کرد. این بچه ها به خوبی می دانند چطور خودشان را جای بقیه بگذارند و احساسات آن ها را بفهمند.

4. قدردانی

فرزند طلاق شاهد کوشش یک والد برای گذران زندگی است و در چنین شرایطی قدردانی را یاد می گیرید. می توان گفت که این از خصوصیات بچه های طلاق است که با کمترین لطفی، قدردان شما خواهند بود.

5. صرفه جویی

بچه های طلاق، ارزش هر ریال از پول خود را می دانند. آن ها شاهد کوشش سخت والد خود برای تامین هزینه های زندگی هستند و به همین دلیل، ولخرجی های بچه های دیگر را ندارند. همچنین این افراد توقعات حساب شده ای دارند و برنامه ریزی اقتصادی را از همان کودکی یاد می گیرند.

6. انعطاف پذیری

خانواده به صورت کلیشه ای متشکل از پدر، مادر و فرزندان است. در حالی که بچه های طلاق می آموزند که خانواده می تواند متشکل از مادر، مادرعظیم و خودشان باشد. این درک متفاوت از خانواده، به بچه های طلاق انعطاف پذیری را یاد می دهد و یاری می نماید تعریف خانواده را عوض نمایند: خانواده جایی است که در آن عشق، آرامش و حمایت باشد. این بچه ها در آینده، سعی می نمایند برای تشکیل خانواده سرشار از عشق خود نیز کوشش نمایند و نگذارند هر چیزی آرامش خانواده آن ها را بر هم زند.

سخن خاتمهی

در این مقاله با خصوصیات احتاقتصادی مثبت و منفی فرزندان طلاق آشنا شدیم. گفتنی است که با رفتار صحیح والدین بعد از طلاق، می توان از بروز خصوصیات منفی در این بچه ها جلوگیری کرد و در مقابل خصوصیات مثبت آن ها را تقویت کرد. در خاتمه پیشنهاد می کنیم با خواندن مطلب با مسائل احتاقتصادی فرزندان طلاق بیشتر آشنا شوید.

به نظر شما بچه های طلاق می توانند دوستان خوب یا شریک زندگی خوبی برای شما باشند؟ لطفا تجربیات و نظرات خود را با ما و سایر کاربران ساعت اینترنت به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com

به "خصوصیات بچه های طلاق؛ آنالیز خصوصیات مثبت و منفی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خصوصیات بچه های طلاق؛ آنالیز خصوصیات مثبت و منفی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید