رونمایی از 7 واکسن کرونای ایرانی حیف شدن منابع است

به گزارش ساعت اینترنت، رییس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه در حلقه های تصمیم گیری، تصمیم سازی و بسیاری از فعالیت های اجرایی کشور دانشگاه ها وارد نمی شوند، از موازی کاری و جزیره ای عمل کردن در فراوری واکسن کرونا در کشور انتقاد کرد.

رونمایی از 7 واکسن کرونای ایرانی حیف شدن منابع است

به گزارش ایلنا، محمود نیلی احمد آبادی رییس دانشگاه تهران درباره آمار فوتی های اساتید و دانشجویان این دانشگاه بر اثر کرونا گفت: در مورد آمار فوتی های ناشی از کرونا باید بگویم که هم تعدادی از پیشکسوتان ما، هم تعدادی از اساتید شاغل و هم تعدادی از کارکنان در اثر کرونا درگذشتند. البته تعداد فوتی ها از میان همکارانی که در حال اشتغال هستند، کمتر بوده است.

فوت 24 استاد و 5 دانشجوی دانشگاه تهران بر اثر کرونا

وی گفت: درباره تعداد اساتید فوت شده در دانشگاه تهران بر اثر کرونا ویروس آمار دقیقی ندارم، اما حدود بیست و چهار یا بیست و پنج نفر است، ضمن اینکه دو نفر از همکاران ما هم در کوه دچار حادثه شدند که باید از فوت شدگان بر اثر کرونا تفکیک شوند.

نیلی درباره تعداد دانشجویان فوت شده بر اثر کرونا گفت: در مورد آمار دانشجویان فوت شده بر اثر کرونا هم باید بگویم که طبق آخرین اطلاعاتی که از دانشجویان گرفتیم، حدود پنج نفر از دانشجویان دانشگاه تهران بر اثر ابتلا به کووید19 جان خود را از دست داده اند.

مشابه دانشگاه های جهان باید در توسعه و حل مسائل کشور نقش ایفا کنیم

رییس دانشگاه تهران در پاسخ به این سوال که چه انتظاری از وزیر علوم بعدی برای جامعه دانشگاهی دارید؟ گفت: همه صحبت ما این است که دانشگاه ها ظرفیت منحصر به فرد و فوق العاده ای برای کشور هستند و برترین جوانان کشور به دانشگاه می آیند.

نیلی با اشاره به اینکه دانشگاه های ما زیر ساخت خوبی دارند، گفت: ادعایمان این است که دانشگاه های ما از لحاظ سیستم و زیرساخت جزو دانشگاه های خوب جهان هستند و ما به اسم دانشگاه می توانیم مشابه دانشگاه های دیگر جهان نقش قوی تری در حل مسائل کشور و توسعه آن ایفا کنیم.

منحصر کردن دانشگاه به مقوله آموزش ظلم در حق دانشگاه هاست

وی اضافه نمود: منحصر کردن دانشگاه ها به مقوله آموزش، دانشجویان و فارغ التحصیلان یک ظلم به دانشگاه ها و امکانات دانشگاه ها است. ما فکر می کنیم در حلقه های تصمیم گیری، تصمیم سازی و بسیاری از فعالیت های اجرایی کشور دانشگاه ها وارد نمی شوند و باید راه حل هایی پیش بینی کنیم که بیشتر از این از ظرفیت دانشگاه ها برای خدمت به جامعه استفاده شود و از سوی دیگر احتیاج های جامعه هم به شکل اصولی تری به دانشگاه ها منعکس شود.

وزارت علوم نگاه سنتی خود در حوزه آموزش را کنار بگذارد

نیلی بیان نمود: از زمانی که پارک های علمی و فناوری در حوزه نوآوری و فناوری فعالیت کردند، یک مرتبه شاهد رشد خیلی زیادی شدیم که در سایر حوزه ها آن را ندیدیم. گرچه به طور سنتی دانشگاه ها تجربه ای در حوزه نوآوری و فناوری نداشتند، ولی نقش موثر بسیاری از شرکت های دانش بنیان و مراکز در دانشگاه ها در زمان شیوه کرونا ویروس را دیدیم.

رییس دانشگاه تهران گفت: امیدوارم وزارت علوم از نگاه سنتی خود در بحث آموزش دانشگاه خارج شود و ظرفیت عظیم دانشگاه را به اشکال مختلف در خدمت کشور قرار دهد. البته فقط وزارت علوم کافی نیست و باید سایر بخش های کشور هم همین کار را نمایند.

تفکیک آموزش پزشکی از وزارت علوم اشتباهی تاریخی بود

وی با اشاره به اینکه جدا کردن آموزش پزشکی از سایر آموزش ها اشتباه بود، گفت: در ایران یک اشتباه تاریخی رخ داد و آن هم جدا کردن آموزش پزشکی از آموزش عالی بود. این اقدام به کشور صدمه زد؛ البته ممکن است شبکه درمان در کشور بهبود پیدا نموده باشد، ولی کیفیت آموزش در شبکه درمان بسیار مهم است، و معین است که آموزش پزشکی ما با این تصمیم دچار خسران شدید شده است.

نیلی تاکید نمود: امیدوارم هر چه زودتر آموزش پزشکی با آموزش حوزه وزارت علوم یکی شود، زیرا ما در پژوهش، آموزش، نوآوری و فناوری به شدت احتیاجمند همکاری با هم هستیم. ویروس کرونا فقط یک بحث بهداشتی و درمانی نبود، بلکه به همه حوزه ها مربوط می شود.

رییس دانشگاه تهران گفت: نقصان هایی که در این زمینه وجود دارد به هر دو حوزه آموزش و آموزش پزشکی برمی شود که به لحاظ اجتماعی در کنار همدیگر نبودند. اگرچه کوشش کردیم این نقصان را با همکاری هم حل کنیم، ولی موانع قانونی وجود دارد و امیدوارم یک تصمیم جدی در این زمینه گرفته شود.

انتقاد از موازی کاری در فراوری واکسن کرونا در کشور

وی درباره اظهارات اخیرش مبنی بر اینکه هفت واکسن داخلی تا الان رونمایی شده، در حالی که منابع اقتصادی و تخصصی در هیچ جای جهان امکان چنین سرمایه گذاری را نمی دهد. به طور مثال چین با یک میلیار و 200 میلیون جمعیت فقط دو واکسن برای کرونا دارد و این رویه در کشور ما حیف شدن منابع است گفت: به هر حال منابع انسانی، اقتصادی و تجهیزاتی کشور محدود است و مساله ای مثل واکسن موضوع پیچیده ای است، از این رو ما باید منابع خود را در همه زمینه ها با هم تجمیع کنیم تا با هزینه کمتر و کیفیت بالاتر زودتر به نتیجه برسیم، وقتی کار به این شکل تقسیم می شود، آن اثربخشی که انتظار می رود را ندارد.

باید یک وحدت فرماندهی در حوزه اجرا وجود داشته باشد

نیلی اضافه نمود: نه فقط در حوزه واکسن بلکه در بعضی حوزه های دیگر هم همینطور است. ما کارخانجاتی داریم که برای یک یا دو مورد برای آن ها از بیرون کشور دانش فنی خریداری نموده ایم در حالی که یک کارخانه می توانست دانش فنی را در اختیار بقیه قرار دهد.

وی اضافه نمود: در این موارد حتی دانشگاه ها هم می توانند یاری نمایند، اما توجهی به آن ها نمی شود، از این رو سعی و خطا می نمایند، که همین مسئله هزینه زیادی را به کشور تحمیل می نماید.

رییس دانشگاه تهران درباره چرایی این موازی کاری ها گفت: ما سازمان های موازی در کشور داریم، در حالی که این سازمان ها می توانند تجمیع شوند و از طرفی باید یک وحدت فرماندهی در حوزه اجرا وجود داشته باشد. بنابر این، چون سازمان ها موازی هستند و منابع شان هم مستقل از ماموریت شان است؛ تصمیماتشان هم به شکل جزیره ای گرفته می شود. وقتی یک سیستم به شکل جزیره ای باشد، قطعا این تبعات را هم دارد.

منبع: فرارو

به "رونمایی از 7 واکسن کرونای ایرانی حیف شدن منابع است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رونمایی از 7 واکسن کرونای ایرانی حیف شدن منابع است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید